HTML

Mindent Kapni blog

Hírek, újdonságok, érdekességek, fontos tudnivalók és akciók. Minden egy helyen a Mindent Kapni Webáruházban!

Friss topikok

Turbózzuk fel magunkat nyáron is - készítsünk jegeskávét!

2012.07.26. 20:58 mindentkapni

frappe-jeges-kave.jpgNemcsak a téli napokon, de nyáron, a nagy melegben is szeretjük feldobni magunkat egy délutáni kávéval. Az elviselhetetlen hőség elálmosít és elkábít a forró hétköznapokon. Egy kávézó árnyékos teraszán mindig jólesik ilyenkor egy hűsítő jegeskávé, azonban amikor otthon vagyunk, egy kis ráfordítással magunk is könnyedén elkészíthetjük ezt az energiát adó italt.

Nincs szükség sok alapanyagra, a hozzávalók a mi változatunkhoz a következők:

  • jó minőségű főzött kávé
  • tej
  • tejszínhab
  • karamellöntet
  • vaníliafagylalt (ízlés szerint lehet sztracsatella vagy madártej ízesítésű is)
  • édesítőszer (lehet használni fehér- vagy barnacukrot, mézet vagy szacharint - ki mivel szereti, bár úgy tapasztaltuk, hogy a fagylalttal és a karamellöntettel együtt már eléggé édes lesz a kávénk.)

Sok recept leírásában olvasható az, hogy instant kávé felhasználásával készítik a frappét. Kísérletezgetéseink során azonban arra jutottunk, hogy úgy a legfinomabb ez a görög eredetű ital, ha főzött kávét használunk hozzá alapul. Ehhez az egyik legnagyszerűbb eszköz a Miss Combi Duo kapucsínófőző. Ezzel a főzővel a hagyományos kotyogós kávéfőzőkkel ellentétben nem csupán kávét, hanem kapucsínót is lehet készíteni: alulra vizet, felülre tejet öntünk, valahol középen pedig ott a durvára darált kávé. Az eredmény a finom, habos kapucsínó. (Használatát egy kis videón is meg lehet tekinteni egy korábbi írásunkban.)

jeges-kave-frappe_1.jpgA frappé elkészítésénél azt javasoljuk, hogy a fenti kávéfőzővel főzzünk le egy adag habos kapucsínót. Ez a mennyiség 2 személy részére is elegendő, de ha nagyon szeretjük a finomságot, akkor önző módon csak saját magunknak használjuk fel az egészet! A pohár vagy bögre aljába, melyben szervírozni kívánjuk az italunkat, tegyünk 1 (vagy 2) gombóc fagylaltot, majd csurgassunk rá karamellöntetet jó gazdagon. Erre jöhet rá a forró kapucsínó. Esetleg fel lehet még lazítani egy kis darált jéggel vagy jégkockával, de figyelem! A jeget csak szigorúan szűrt vízből készítsük! Ízlés szerint még tovább édesíthetjük, de szerintünk felesleges. Mindezt megkoronázva az ital tetejét tejszínhabbal és még egy kis karamellel díszítjük.

Természetesen hagyományos főzött kávéval is nagyon finom, de ebben az esetben azt javasoljuk, hogy tegyünk bele tejszínt, vagy tejet, és több tejszínhabot, hogy még krémesebb legyen a frissítőnk.

Fontos figyelmeztetés: a frappé fogyasztása függőséget okoz! Legalábbis mi így jártunk...

Kellemes hűsölést kívánunk mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: capuccino frappé hagyományos kávéfőző kapucsínófőző kotyogós kávéfőző

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkapni.blog.hu/api/trackback/id/tr334680536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása