HTML

Mindent Kapni blog

Hírek, újdonságok, érdekességek, fontos tudnivalók és akciók. Minden egy helyen a Mindent Kapni Webáruházban!

Friss topikok

Hálózsákvásárlás női szemmel

2015.07.09. 09:32 mindentkapni

Hálózsákválasztás női szemmel

Ez a téma nem okoz gondot egy férfiember, egy gyakran túrázó számára. Célirányosan bemennek a boltba, 2 percet válogatnak, majd fizetés után távoznak. Mi nők viszont gyakran megrekedünk azon a szinten, hogy tulipiros hálózsákot szeretnénk. Azért gondoljunk bele, jobb esetben a megvásárolt alvóalkalmatosság több éves kapcsolatot fog eredményezni. Éjszaka pedig vajmi keveset számít, milyen színű cuccban térünk nyugovóra.

Tehát, ha tényleg tartós kapcsolatot szeretnénk kialakítani hálózsákunkkal, és nem szeretnénk az első éjszaka után átkozódva ébredni, érdemes pár szempontot átgondolni, mielőtt kinyitnánk a pénztárcánkat.

Az első a hálózsák alakja

Kétszemélyes hálózsákEz lehet múmia, illetve paplanhálózsák. Hogy melyiket válasszuk? Gondoljuk át, hogy mennyire vagyunk mocorgósak éjszakáink alatt. Aki olyan szerencsés, hogy felkeléskor ugyanabban a pózban ébred, az gondolkodhat múmiahálózsákban is. Ennek a vállrésze szélesebb, a lábrésze pedig szűkebb. Aki viszont a nyughatatlan alvó kategóriába tartozik - vagy szeret például magzatpózban aludni -, annak érdemes a paplanhálózsák mellett letenni a voksát. Ennek a váll- és lábrésze egyforma széles.

Tipp: Ha szeretsz egy paplan alatt aludni a pároddal, akkor választhatsz egyforma típusú hálózsákot, csak arra figyelj, hogy az egyik jobbos, a másik balos cipzározású legyen. Így a kettőt össze is lehet egy nagy zsákká cipzározni. Alternatív megoldásként be lehet szerezni kétszemélyes hálózsákot is.

A másik a hőtartomány

Na ez már fogósabb kérdés. Ha a kezedbe fogsz egy hálózsákot, akkor a hálózsáktokon, vagy egy címkén látsz három számot, ami az egyszeri ember lányának nem mond semmit. Ez így néz ki például:

+14 °C / +11 °C / -2 °C vagy +3 °C / -2 °C / -18 °C

Múmia alakú hálózsák, kültéri felhasználásA szakemberek már rá is vágták a megoldást, méghozzá a helyes sorrendben: komfort, limit és extrém hőtartomány. Fent említett egyszeri ember lánya továbbra se érti, és továbbra sincs tisztában, melyik lenne számára a legmegfelelőbb. Az első szám - a „komfort” - mutatja, hogy mi az a legalacsonyabb külső hőmérséklet, melyben egy hosszú ujjú felsőben és egy hosszúszárú nadrágban egy fázósabb egyén még kényelmesen alszik. A nők köztudottan fázósabbak, így ez az érték rájuk vonatkozik. A középső, „limit” hőfok pedig azt a legalacsonyabb külső hőmérsékletet mutatja, mely egy ugyanolyan ruházatban fekvő (hosszú ujjú felsőben, hosszúszárú nadrágban), nem fázós egyén - leginkább férfi - jól alszik. Az utolsó szám a túlélési limit, az az „extrém” külső hőmérséklet, amelyben elkerülhetjük a hipotermiát, a fagyási sérüléseket legalább 6 órán keresztül, ha ebben a hálózsákban töltjük az éjszakát.

Persze ezek a számok is csak tájékoztató jellegűek. Nagyon sok tényezőt kell átgondolni. Például, hogy mennyire vagyunk fagyosak:

 • Paplan alakú hálózsák, beltéri felhasználásNyáron árnyékban fázol, és morogsz, ha beindítják a légkondit? Akkor a magasabb számokkal rendelkező hálózsákra csapj le. Vagy netalán az elsők között dobod le magadról a télikabátot, és kiver a víz, ha a kesztyűt, sálat, sapkát, harisnyát emlegetnek a közeledben? Akkor ez a három szám legyen minél alacsonyabb.
 • Ha valaki szeret egy szál pólóban és bugyiban aludni, érdemesebb magasabb hőtartományú terméket vásárolnia.
 • Ha egy komolyabb, jól szigetelő sátrat sikerült beszerezned, akkor az alacsonyabb hőtartományú zsák is elég.
 • Mennyi helyet foglal? Nem utolsó szempont a csomagoláshoz. Általában a kis helyet foglaló, kis súlyú hálózsákok kevésbé jól szigetelnek, persze a magasabb árkategóriában találni nagyon jó minőségű, kis súlyú, meleg téli hálózsákokat is.
 • Milyen lesz a derékaljad? Semmi? Egy pokróc félbehajtva? Egy polifoam? Vagy egy komoly önfelfújós matrac? Múmia vagy paplanhálózsákot akarunk-e? A múmia alakú hálózsákot testünk melege hamarabb felmelegíti, míg a paplannál, ha mocorgunk, könnyen kialakulhat egy rés, ahol a drága meleg kiszökik.

Szóval, ha nőből vagy, a hőtartománynál mindig az első számot nézd, hacsak nem vagy Bear Grylls felesége, mert akkor bizony bírnod kell a hideget!

Szólj hozzá!

Címkék: hálózsák kempingezés vásárlási tanácsok

Függőágyakról pár szó

2015.06.29. 15:04 mindentkapni

fuggoagyak.jpg

E szó hallatán sokakban a luxus, tengerpart, pálmafák között kifeszített függőágyak idilli képe ugrik be. Ma már azonban nem kell nagy erőfeszítés, hogy ezt a hangulatot a környezetünkben is ki tudjuk alakítani. Érdemes is minél hamarabb belefogni a függőágy projektbe, mert több érv is szól a függőágyban történő pihenés mellett.

fuggoagy-1.jpgEgyrészt a ringató mozgása oldja a stresszt, enyhíti a szorongást, elősegíti a relaxációt. Ezzel máris számos betegséget meg tudunk előzni. Mintha újra csecsemők lennénk és bölcsőben szundikálnánk.

Másrészt ideális azok számára, akik nem szeretnek pokrócon, földön feküdve a hangyákkal-bogarakkal szimbiózisban pihenni.

Harmadrészt a föld hepehupái sem zavarják pihenésünket.

Pár tanács egy rendszeres felhasználótól:

 • Felfüggesztéskor ügyeljünk arra, hogy a függőágy ívének legmélyebb része combközépig érjen. A magasabbra feltett ágyba nehezebb bemászni, az alacsonyabbra lógónál pedig esélyes, hogy fenekünk a földet fogja súrolni.
 • A legideálisabb távolság a 4 méter a két tartó között. Ha nagyobb a táv, ne ijedjünk meg, purlon, vagy egyéb zsinórral toldjuk meg.
 • Próbáljuk meg a keresztben történő relaxálást is. Így a lelógó lábunkkal tudjuk hintáztatni magunkat.

Csak győzze kutyáját, macskáját, gyermekét kihajtani belőle...

2-szemelyes-fuggoagy.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nyaralás pihenés függőágy kempingezés kempingfelszerelés

Itt a farsang, áll a bál

2015.03.31. 10:39 mindentkapni

Igen, áll a bál. Keringőzik a fakanál, vagyis a sok ötlet, hogy mi legyen a gyerek farsangkor. Most már nem nehéz egy 7 éves leányzót kirángatni a hercegnő-tündér-póniló szentháromságból.  És már nem lehet elintézni az egészet azzal, hogy a Tesco fogasáról leemelek egy méretben megfelelő hacukát. Egyedi legyen, könnyen megvalósítható, és olcsó.

Az utolsó pontból indulunk ki, így a ruhásszekrényében szétnézve próbálunk ihletet meríteni. Tél lévén tele van vastag, meleg holmival. Megakad a szemem egy fekete pulcsin. Nem szívesen vette fel a színe miatt, és én sem erőltettem soha, mert ki van a dereka belőle.

- Vedd le Niki, suliba mész, nem rabolni... - Rabolni!!!

Legyen betörő, és már záporoznak is az ötletek. Fekete pulcsi, alá fekete póló (ha nagyon meleg lenne, elég lesz a póló), fekete cicanadrág és kész az alap. Jöhetnek a kiegészítők: anya fekete bőrkesztyűje, apa fekete dokkmunkás sapkája, ami murisan a szemébe csúszik. Apa csősála, hogy eltakarja az arcát. Az, hogy a felnőttek cuccát nemcsak titokban hordhatja, óriási örömmel tölti el. A hátára jó lenne egy zsák a szajrénak, de nincs. Jó lesz egy használaton kívüli lepedő, amit valamivel ki kellene tömni. De hogy vigye az iskolába azt a nagy batyut? Hova tegye az amúgy is apró tanteremben a tanulási idő alatt? De Niki ügyesen kitalálja: majd a kabátját teszi bele. Szuper. Pajszerünk sajnos nincs, pedig jó kiegészítő lenne.

szemmaszk.jpgAzért adjunk a DIY-nek is (Do It Yourself - csináld magad). Fekete kartonpapírból szemmaszkot rajzolunk, amit a nagylány vághat ki, ráfabrikáljuk a gumit (tűzőgéppel például). Lehet esetleg még laminálni a kartont, hogy tartósabb legyen.

A végeredmény: tádádádáááá!!!!

betoro.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: farsang spórolás farsangi jelmez

Valentin-nap

2015.02.05. 15:38 mindentkapni

Ámor nyila fehérnemű együttesAlig múlt el a legnagyobb ünnep, a karácsony, ami a szeretet (és egyre inkább az ajándékozás) ünnepe, máris itt van "kistestére", a Bálint-nap, mely a szerelem (és egyre inkább az ajándékozás) ünnepe.

Február 14-e előtt - szerencsés esetben 1-2 héttel - már törjük a fejünket, és bújjuk a Google-t, járjuk a plázákat használható ötleteket után kutatva. Mit is adhatnánk kedvesünknek, aminek igazán örülne? Persze mindannyian szeretnénk elkerülni a sablonos ajándékokat, mint például:

 • csokoládé: minek, hisz folyton fogyózik, és amúgy is chips-párti
 • plüssmackó: minek, hisz már nem kisfiú, és amúgy is csak porfogó lesz
 • szívecskés bögre: minek, hisz majd' kibuggyan a sok bögre a konyhaszekrényből, és amúgy is van már kedvenc bögréje
 • mozijegy a Szürke 50 árnyalatára: minek, hisz úúúútálja a romantikus nyavalygásokat, és amúgy is gáz az egész
 • egy üveg bor: minek, hiszen sörimádó, és amúgy is megvan még a névnapjára kapott Bikavér
 • zenei CD válogatás: minek, hiszen rajta van a gépén/telefonján, és amúgy is zenei mindenevő
 • szerelmes verses kötet: minek, hisz nem irodalmár, és amúgy sincs ereje elmélkedni, mit is akart a költő ezzel mondani.

Úgy ülünk a monitor, állunk a kirakat előtt, mint a Columbo a vérfoltos szőnyeg mellett. Szívünk mélyén, főleg, ha több éve ismerjük társunkat, tudjuk a választ, és azt az ajándékot nem fogjuk semmilyen üzlet virtuális, vagy valóságos polcán megtalálni. Legfeljebb egy-két kelléket, alapanyagot, kiegészítőt, hozzávalót.

A legfőbb összetevők mi magunk vagyunk, a többi már csak fantázia kérdése.

Szólj hozzá!

Címkék: valentin nap ajándékötlet szexi fehérnemű

Újévi fogadalmam #2: lefogyok 10 kilót (és a titok, hogy hogyan fogyjunk le)

2014.02.03. 00:04 mindentkapni

Régóta kényelmetlenül érzed magad a bőrödben? Felszaladt 2-3 kiló az ünnepek alatt? Bűntudatod van már akkor is, hacsak ránézel egy süteményre? Le szeretnél fogyni, de eddig még egyik fogyókúra sem vált be? Olvass tovább, elárulom a titkot, hogyan is tudsz könnyedén megszabadulni a súlyfeleslegtől.

Te sem szeretsz koplalni, ugye? Mit szólnál, ha azt mondanám, bármit ehetsz, mégis fogyni fogsz?

A Titok

Nem foglak sokáig csigázni, nem a cikk alján, hanem azonnal elárulom a titkot. Figyelmeztetlek azonban, hogy nem biztos, hogy tetszeni fog!

Tehát, hogyan is lehet egyátalán súlyt veszíteni? Kalóriadeficittel. Ennyi.

Hogyan lehet a kalóriadeficitet elérni? Kétféle módon: kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetbe, vagy pedig többet égetünk el.

Húúúhaaa! Na, akkor csócsáljuk csak meg ezeket:

1. Kevesebb kalóriát vigyél be

Ki az, aki szeret koplalni? Szerintem senki. Neked sem kell. Viszont ésszerűen válogasd meg, hogy mit eszel.

 • FogyókúraLegyen változatos az étrended, de azért figyelj arra, hogy több legyen a zöldségféle, gyümölcsök, sovány húsok (szárnyasok, halak), és minél kevesebb a szénhidrát (cukrok, tésztaféleségek, pékáruk, stb.)
 • Tényleg bármit ehetsz, süteményt is néha-néha, de próbáld meg módjával inkább.
 • Fogyassz sok folyadékot! napi 1,5-2 liter vizet igyál meg (igen, beleszámít a teád, a kávéd és a levesed is).
 • Ha már a teánál és kávénál tartunk: ha eddig cukorral ittad ezeket, és nem bírsz lemondani az édességről, akkor térj át a mézre. Sokkal egészségesebb. Semmiképp ne aszpartamos édesítőszereket használj!
 • Tartsd be, hogy lefekvés előtt 4 órával már nem eszel.
 • És nem kell egyszerre egy féldisznót megenni! Próbáld meg, hogy kisebb adagokat eszel, nem fogsz éhen halni.

2. Több kalóriát égess el

Haha! Ezt a részt kihagynád, ugye? Ne tedd. Ahhoz, hogy sikeresen le tudj fogyni, nem fogod megúszni úgysem a mozgást. Mivel tudom, hogy úgysem tudod megállni, hogy néhanapján egy-egy szelet sütemény elcsábítson, nem árt, ha erre is felkészülsz lélekben.

Szóval mozgás. Mindegy, hogy mi, amihez kedved van, csak mozgás legyen. Ezzel a felesleges kalóriát fogod elégetni. A leghatékonyabb, ha rendszerességet viszel a dologba. Mozogj minden nap! Néhány ötlet:

 • MozgásMenj gyalog a munkahelyedre, ha megteheted. Ha tömegközlekedéssel szoktál utazni, akkor sétálj legalább egy megállónyit (ennyivel később szállj fel, vagy korábban le).
 • Ha van a közeledben uszoda, munkakezdés előtt ússz egyet (szaunázhatsz is utána, ha van időd).
 • A boltba ne autóval menj, hanem gyalog. Úgyis sok friss zöldséget fogsz majd enni, legjobb, ha naponta elsétálsz a zöldségesig. (Inkább, minthogy sok pénzt költs a hipermarketekben.)
 • Esténként menj el biciklizni, futni, vagy csak sétálj egy jót a pároddal.
 • Vagy nézheted a Való világot is a foteledből... de akkor már, ha muszáj nézned, inkább úgy nézd, hogy ugrálókötelezel, hullahoppozol, vagy szobabiciklizel közben.
 • Ha sok pénzed van, vehetsz otthonra egy trambulint is. Hihetetlen jó móka ugrálni rajta, minden gyerek imádja.

A lényeg, hogy nem kell 100 kilós súlyokat mozgatnod ahhoz, hogy fogyjál. Ne feledd az egyes számú szabályt: kardio! (mint a Zombielandben). Hosszú órákat sem kell mozogni, elegendő naponta fél óra mozgás, maximum 50 perc. Lényeg, hogy erre az időre megemelkedjen a pulzusszámod, így fogsz tudni zsírt égetni.

3. Számoljunk!

Ha már eddig eljutottál az olvasásban, az valószínűleg azt jelenti, hogy túlsúlyosnak gondolod magad, és valóban szeretnél fogyni is. Szándékosan nem ajánlottam semmilyen fogyitablettát, porokat, vagy egyéb étrendkiegészítőket, mert nem is kell hozzá! A fenti módszer mindenkinek segíteni fog, senki nem fog belehalni.

Szerinted, ha ezeket a tanácsokat betartod, mennyit sikerül majd lefogynod? Hmm?

Havi egy kiló menni fog? Az egy év alatt mennyi is? Karácsonykor visszajön 2 kiló, kit érdekel? Szóval szeretnél egy év múlva 10 kilóval kevesebbet nyomni?

Egészség

1 komment

Címkék: fogyókúra sportolás újévi fogadalom