HTML

Mindent Kapni blog

Hírek, újdonságok, érdekességek, fontos tudnivalók és akciók. Minden egy helyen a Mindent Kapni Webáruházban!

Friss topikok

Futópad – az egyik legnépszerűbb fitneszgép

2011.09.12. 15:30 mindentkapni

Az évszakok váltakozásával előtérbe kerülnek bizonyos edzésformák, mint például a futás, hiszen a legtöbb sporttal ellentétben ezt a szabad ég alatt és a négy fal között is végezhetjük. Van, aki szeret otthon edzeni és szívesen beruház egy-egy fitneszgépbe, mások edzőterembe járnak és van, aki csak a szabad ég alatti, természetes mozgásformákat kedveli.

Futópadok, edzőterem, mozgásA következőkben a futópad tulajdonságait, illetve a használatával kapcsolatos legfontosabb információkat vesszük górcső alá.

A futópadokon végzett edzés egyértelműen jótékony hatást gyakorol a szervezetre. A futás kiváló cardio mozgásforma, edzés közben megemelkedik a pulzusszám és felgyorsul a vérkeringés, ezzel edzettebbé válik a keringési rendszerünk és a szívünk. A futópadot használva mélyebben és gyorsabban vesszük a levegőt, mint egyébként, ezzel egyfajta oxigéntöbblethez jutunk, ami segíti szervezetünk méregtelenítését. Ha legalább 30-40 percen át futunk, akkor jól érvényesül a futópadok zsírégető hatása és heti 4-5 edzést beiktatva gyorsan búcsút inthetünk a plusz kilóknak. A futópadokon végzett edzés emellett jó állóképességet ad, megdolgoztatja és fejleszti a test valamennyi izmát.

Stresszoldás futópaddal, cardio mozgássalNem csupán a testünkkel, hanem a lelkünkkel is jót teszünk, ha futunk: a rendszeres futópados cardio edzés levezeti a felgyülemlett stresszt és boldogsághormont termel, ezzel pedig számtalan pszichoszomatikus betegség kialakulását segít megelőzni. Van, aki a természetben való kocogást részesíti előnyben, míg mások a futópadot favorizálják elsősorban. Bármelyik módozatot is választjuk, mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is.

A szabadban való edzés legnagyobb előnye az, hogy a sporttevékenység közben friss levegőn vagyunk. Persze ez az optimális eset csak akkor áll fenn, ha sikerül a nagyvárosban is olyan helyet találnunk, ahol nincs tele a levegő kipufogógázzal, alkalmas a talaj az edzéshez, illetve van olyan terep, ahol kényelmesen edzhetünk, nem kell a sportolótársainkat folyton kerülgetni. Ha csak betonon van lehetőség futni, akkor jobb, ha tudjuk, hogy ez sokkal jobban károsítja az ízületeket, mintha egy modern futópadon végeznénk ugyanezt.

Futás edzőteremben futópadonA futópados edzés legnagyobb előnye az, hogy időjárástól függetlenül bármikor kényelmesen űzhető, nem számít, ha tél van vagy késő este, csúszik a talaj vagy éppen zuhog az eső. Ezenkívül ellenőrzött körülmények között sportolhatunk a futópadokon: a lejtők, emelkedők beállításával mi szabhatjuk meg a terepviszonyokat és pontos adatokat kaphatunk teljesítményünkről. A jó minőségű modern futópadok felülete ütéselnyelő tulajdonságú, ezzel óvják az ízületeket. Vannak, akik ingerszegénynek érzik a futópados kocogást, nekik ideális váltva végezni a kétféle edzéstípust (amikor az időjárás engedi, terepen kocogjanak inkább, egyébként pedig futópadon).

A futópadok piacán hatalmas a választék, éppen ezért nagyon nehéz kiválasztani, melyik lenne a számunkra tökéletes. Weboldalunkon megtekintheti kínálatunkat, ahol széles választékunkból mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő sporteszközt.

Nagy teherbírású futópadok

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkapni.blog.hu/api/trackback/id/tr403220885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása