HTML

Mindent Kapni blog

Hírek, újdonságok, érdekességek, fontos tudnivalók és akciók. Minden egy helyen a Mindent Kapni Webáruházban!

Friss topikok

Vibram - a világ vezető cipőtalpmárkája

2011.11.09. 08:39 mindentkapni

Vibram-talpA hideg idő beálltával előkerülnek a szekrények aljából, a gardróbok mélyéről azok a csizmák, bakancsok, melyek a zord, téli időjárásban elengedhetetlen kellékei a mindennapi öltözékünknek. Ahhoz, hogy a csúszós, síkos utakon is kiállják a próbát ezek a lábbelik, nagyon fontos, hogy milyen felépítésű a cipő talprésze, milyen anyagból készül, milyen technológiát alkalmaz a gyártó.

BundesWehr nubuk hegyivadász bakancs Vibram talppalTrend bakancs Vibram talppalA Vibram talpmárkáról már biztosan nagyon sokan hallottak, hiszen ez a világ egyik legnagyobb cipőtalpkészítő vállalata. Azok számára pedig egészen biztosan nem ismeretlen, akik a túrázás, hegymászás szerelmesei, hiszen a túracipők jelentős részét ezen talpakkal látják el. Érdekessége, hogy a Vibram a talpakra specializálódott, ugyanis nem gyárt teljes lábbeliket, hanem más neves gyártók (Hanwag, Olang, Merrel, stb.) termékeihez adják e fontos alkotóelemeket.

Vibram Carrarmato talpA cég nevéről érdemes megjegyezni azt, hogy Vibram szó is az alapító, Vitale Bramani (egy lombardiai hegymászó) nevének rövidítéséből keletkezett. Bramani egy tragédiának köszönhetően került közelebb a cipőtalpak gyártásához, ugyanis 1935-ben hat barátja meghalt az olasz Alpokban és a szerencsétlenség legfőbb okát a cipők rossz minőségében látta. A baleset után elkezdett kifejleszteni egy olyan gumitalpat, mely hegymászásra is alkalmas. Ekkor szabadalmaztatott egy talpmintázatot is, mely robosztussága miatt a "páncélos" (Carrarmato) elnevezést kapta. Ez volt a világon az első vulkanizált gumiból készült cipőtalp. A céget 1937-ben alapította meg, de a gyártást csak a II. világháború után kezdhette el egy észak-olaszországi kisvárosban.

További fontos évszámok a cég történetéből:

  • 1954-ben a Föld második legmagasabb hegyfokát, a 8611 méter magas K2-es csúcsot Vibram talpak segítségével hódították meg először.
  • 1965-ben az USA-ban is elkezdik a Vibram talpak gyártását (1998-ban pedig Kínában is igen szigorú ellenőrzési feltételek mellett).
  • 1969-ben vezetik be a kiváló minőségre utaló "arany nyolcszöget", mely később a cég logójává válik.
  • A '80-as, '90-es években számos fejlesztést hajtottak végre a Vibramnál mind anyagában, mind mintázatban (a cég több, mint 200 szabadalommal rendelkezik).
     

Napjainkban Olaszországon, Kínán és az Egyesült Államokon kívül Brazíliában is folyik a Vibram talpak előállítása, és a már korábban említett márkákon kívül több, mint ezer kisebb-nagyobb cipőgyár használja fel lábbelijei elkészítéséhez.

Vibram talpakra jellemző:

  • Bakancs Vibram talppalRobosztus talpbütyök a fékezéshez és elkülönített sarokrész a biztonságos érkezéshez
  • Simább harántrész, hogy a talp megőrizze természetes rugalmasságát
  • Csúszásmentes Trek Compound gumi a tökéletes tapadáshoz
  • Magas kopásállóság, hosszú élettartam
     

Mindegyik Vibram talp a maximális kényelmet és tartósságot nyújtja a legigényesebb felhasználónak is. Szigorú vizsgálatok és ellenőrzések 60 év tapasztalatával párosítva teszik a Vibram talpakat a legjobbakká, amit csak viselni lehet.

Vibram talpakkal ellátott cipőinket tekintse meg áruházunkban:

Cipők, bakancsok Vibram talppal

Szólj hozzá!

Címkék: online vásárlás bakancs internetes vásárlás vibram talp

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkapni.blog.hu/api/trackback/id/tr373365168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása