HTML

Mindent Kapni blog

Hírek, újdonságok, érdekességek, fontos tudnivalók és akciók. Minden egy helyen a Mindent Kapni Webáruházban!

Friss topikok

Bevásárlólista nyári fesztiválokra

2012.06.28. 16:49 mindentkapni

Nyári fesztivál, sátorozás, kempingezés

Elérkezett a nyár, a fesztiválok, szabadtéri programok, a bulik ideje. Rengeteg fiatal veszi nyakába az országot és a jó idő beköszöntével találkozóról találkozóra vándorol. Az ilyen összejöveteleken általában a fesztivál helyszínén kialakított kempingben van lehetőség a legegyszerűbben szállást találni. Hogyan is készüljünk fel erre a pár napra? Melyek azok az eszközök, amikre feltétlenül szükségünk lehet?

Először is be kell szereznünk egy olyan sátrat, melynek súlya kicsi, nem foglal sok helyet, így a szállítása könnyedén megoldható. Ezek a modellek az egyszerű felépítésű sátrak közé tartoznak, melyek felállítása sem igényel nagy tapasztalatot, így a kezdő fesztiválozók, az először kempingezők is bátran belevághatnak az új szálláshely kialakításába. A lényeg, hogy józanon kell elkezdeni! Azt se feledjük, hogy ilyenkor gyakran történnek bizonyos, tipikusnak mondható balesetek (vörösborral való leöntés, kiégetés cigarettacsikkel, belehányás, stb., hogy csak néhányat említsek), melyek akár tönkre is tehetik felszereléseinket. Tehát semmiképpen nem javasoljuk, hogy valaki a 80-120 ezer forintos expedíciós sátrát vigye ki fesztiválozni. Íme néhány költséghatékony ötlet, melyet kifejezetten ajánlunk az ilyen alkalmakra:

High Peak Minilite 2 személyes túrasátor High Peak Minipack sátor
High Peak Minilite 2 személyes túrasátor High Peak Minipack 2 személyes túrasátor
High Peak Monodome kétszemélyes dómsátor High Peak Vision Pop-Up felpattanó sátor
High Peak Monodome kétszemélyes dómsátor High Peak Vision 2 kétszemélyes Pop-Up sátor


Miután megvan a hálóterünk, szükségünk lesz egy hálózsákra. Ebben a nyári időszakban, amikor a hőmérő higanyszála éjszaka nemigen csúszik 13-15 °C alá, elegendő egy egyszerűbb nyári hálózsákot választani. Ezek előnye szintén az, hogy kis helyet foglalnak, valamint súlyuk az 1-1,5 kg-t nem haladja meg, így ezzel is enyhíteni tudjuk az utazás fáradalmait. Alább ezek a hálózsákok tekinthetőek meg:

High Peak Easy Travel múmia hálózsák High Peak Lite Pak 800 hálózsák
High Peak Easy Travel nyári hálózsák High Peak Lite Pak 800 nyári hálózsák
High Peak Patrol nyári hálózsák Hálózsák pilóta 4színterep
High Peak Patrol nyári paplan hálózsák Pilóta hálózsák 4-szín terep

Vannak, akik arra is figyelmet fordítanak, hogy legyen a sátrunkban egy olyan polifoam vagy derékalj, mely egyrészt puha (így ha már nem jutott jó sátorhely, akkor ez javíthat a komfortérzetünkön), illetve melegebbé is teszi az alkalmi "ágyunkat". Mindemellett nem csak alvásnál, hanem napozásnál vagy egyéb szabadtéri időtöltésnél is remekül használható. Néhány derékalj kifejezetten hővisszaverő hatású, amely jól jöhet a hidegebb éjszakákon.

High Peak Alu Matte derékalj High Peak Trekking Lightweight Mat felfújható matrac
High Peak Alu Matte derékalj
High Peak Trekking felfújható kempingmatrac

 

Ahhoz, hogy este a sötétben is jól tájékozódhassunk, érdemes magunkkal vinni fejlámpát vagy valamilyen világító eszközt. Léteznek dinamós lámpák is, melyek használatához nem szükséges elem vagy egyéb külső tápegység, hanem a beépített áramfejlesztő segítségével tudjuk a fényforrást használni. A következőkben ezeket a lámpákat vehetjük szemügyre:

Pipalámpa Dinamós lámpa
Pipalámpa Dinamós lámpa
Fejlámpa sárga-zöld Ledes és kripton izzós fejlámpa
Hagyományos fejlámpa Fejlámpa 6 LED + 1 kripton izzóval

Aki úgy dönt, hogy nemcsak a büfékben és az alkalmi éttermekben szeretne jóllakni, valamint a májkrémes kenyéren kívül valami táplálóbb ételre is vágyna, annak javasoljuk, hogy szerezzen be egy kempingfőzőt, mely egy kis mobil gázpalackkal működik. Ezekkel az eszközökkel egy egyszerűbb étel (amely könnyen, gyorsan kész van, pl. lecsó, paprikás krumpli, stb.) játszva elkészíthető. Előnyük szintén az, hogy kis helyet foglalnak, valamint mobilitásuknak köszönhetően bárhol kialakíthatunk egy alkalmi konyhát.

Campingaz C206 kemping gázfőző Campingaz C206 kemping gázpalack
Campingaz C206 kemping gázfőző C206-os gázpalack a gázfőzőhöz

És végül a legfontosabb: tartsuk hidegen a sört! Nélkülözhetetlen kellékeink a hűtőtáska és a zselés jégakku.

Ezetil KC Professional Bottle Cooler kulacstartó thermo tasak Campingaz Luna 12L Rainbow hűtőtáska Ezetil Soft Ice jégzselé
Ezetil kulacstartó termo tasak Campingaz Luna Arctic rainbow hűtőtáska Ezetil Soft Ice jégzselé

+1 TIPP: Ha csak tehetjük, spóroljunk a szállítási költségen, ha online vásárolunk. A Mindentkapninál már 10.000 Ft feletti vásárlásnál ingyenes a házhoz szállítás.

Bízom benne, hogy tudtunk néhány jótanácsot adni. Jó fesztiválozást mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: spórolás sátor hálózsák kempingezés kempingfelszerelés hűtőtáska fesztiválozás

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentkapni.blog.hu/api/trackback/id/tr54616671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása